FULL_TIME

Specialist ICT Beveiliging (ICT Security Officer) - Vlaams Parlement

Brussel BE
2023-01-16
2023-01-28

Wij hebben een hart voor Vlaanderen. Jij ook?

Het Vlaams Parlement is het kloppende hart van de democratie in Vlaanderen. De beslissingen die hier gemaakt worden raken het leven van 6,5 miljoen Vlamingen. Zoek je dus een job met impact? Dan zit je hier goed. Want onze 230 straffe medewerkers doen misschien niet zelf aan politiek, maar ze dragen er wel aan bij. Elke dag geven zij mee vorm aan een welvarend Vlaanderen. Als één team. Enthousiast, ambitieus en geëngageerd.

Hou je van een afwisselende job in een uitdagende omgeving? Ben je geboeid door de overheid en informatieveiligheid. Dan is deze uitdaging iets voor jou!
 

 

Hier maak je het mee

Als Specialist ICT Beveiliging bepaal jij mee de informatieveiligheidsstrategie van het Vlaams Parlement en voer je deze ook uit.  Zo help je mee het Vlaams Parlement draaiende te houden. Maar wat betekent dat concreet?

•        Op basis van de risicoanalyses die je uitvoert, geef je mee vorm aan het informatieveiligheidsbeleid.

•        Je overziet en beheer(s)t het informatieveiligheidsprogramma en de naleving ervan.

•        Je bewaakt de kwaliteit van de activiteiten rond risicobeheer, inclusief informatieveiligheidsrisico’s geïntroduceerd door derde partijen.

•        Je coördineert de risicobeoordelingen, rapporteert hierover en maakt aanbevelingen aan de directies en stafdiensten.

•        Je zorgt voor bewustwording rond informatieveiligheid en ziet erop toe dat informatieveiligheid deel wordt van de cultuur binnen het Vlaams Parlement.

•        Je zorgt dat er regelmatig en op gepaste wijze security testen uitgevoerd worden.

•        Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, ontwerpen en opzetten van de beveiligingsarchitectuur, inclusief de classificatie van informatie, processen en maatregelen. En dit doorheen de volledige levenscyclus van de informatie.

•        We rekenen op jou om de security architectuur van het (bevoorrechte) identiteit- en toegangsbeheerprogramma verder uit te bouwen en op te volgen.

•        Je biedt technische ondersteuning aan projectteams en gebruikers.

•        Je bouwt gepaste use cases voor het analyseren van security events en het detecteren van ongebruikelijke netwerk- en systeemactiviteit die kunnen leiden tot incidenten.

•        Je staat in voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van het proces om informatieveiligheidsincidenten te beheren alsook de integratie van dit proces met ICT-processen.

 

 

 Wat breng je mee?

·        Je hebt een master diploma behaald en 1 jaar relevante ervaring opgedaan in de laatste 3 jaar in een aantal van de opgesomde verantwoordelijkheden in de functieomschrijving

Of

Je hebt een bachelorsdiploma en 3 jaar relevante ervaring opgedaan in de laatste 5 jaar in een aantal van de opgesomde verantwoordelijkheden in de functieomschrijving

·        Je bent een technisch hands-on persoon, gepassioneerd door informatieveiligheid. Je bent analytisch sterk en werkt ook oplossingsgericht.

·        Je hebt aantoonbare ervaring met en kennis van meerdere van de hierboven opgesomde verantwoordelijkheden.

·        Je hebt bij voorkeur kennis van risicobeheerraamwerken (bv. ISO 27005, NIST, enz.).

·        Je bent op de hoogte van trends en bedreigingen op het gebied van cyber- en informatieveiligheid.

·        Je werkt planmatig, flexibel en je past je communicatie aan naargelang de situatie.

·        Je bent een echte teamplayer: je bent betrouwbaar, ondersteunt collega’s en stimuleert samenwerking.

 

 

Wat krijg je terug?

·        Een uitdagende en boeiende job in een vakgebied dat je fascineert

·        Een voltijds contract van onbepaalde duur

·        Een aantrekkelijke verloning

·        Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, een vergoeding voor de verplaatsingskosten woon-werk of een fietsvergoeding

·        Een tussenkomst in je internetabonnement en thuiswerkvergoeding

·        Een gratis hospitalisatieverzekering voor jou en je gezin en een groepsverzekering

·        Een goede work-life balance met regelmatig thuiswerk en een gunstige vakantieregeling

·        Alle kansen om je loopbaan in handen te nemen en je professioneel te ontwikkelen

·        Een aangename en moderne werkomgeving

 

 

Hoe reageren?

Solliciteer via brussel@searchselection.com. We verwachten je kandidatuur uiterlijk 8 januari 2023. Geef in je cv duidelijk aan welke ervaring je hebt. Bezorg ons ook een kopie van je diploma, uiterlijk voor het mondelinge gedeelte.

 

De selectieprocedure is kort en bestaat uit een CV screening en een interview. In het selectiereglement op de website van Search & Selection kan je meer informatie vinden over de deelnemingsvoorwaarden en de selectieprocedure.

 

Voor meer informatie over deze functie of het verloop van de selectieprocedure kan je terecht bij Search & Selection via brussel@searchselection.com of 02 759 22 10.