FULL_TIME

Job | SAS Administrator | Brussel - Belfius Bank & Verzekeringen

Brussels BE
2022-08-15
2022-08-18

Om haar digitale toekomst te garanderen, wordt Belfius Insurance grondig getransformeerd. De IT-afdeling staat voor de uitdaging om de nieuwe digitale architectuur verder uit te bouwen en te integreren met innovatieve oplossingen aangereikt vanuit zeer diverse eco-systemen.  De app-normale autoverzekering die recent gelanceerd werd, is maar één van de mooie resultaten die we boekten.

Om deze strategie verder vorm te geven en de diverse innovatieve initiatieven die hieruit voortvloeien te helpen realiseren, is Belfius Insurance ICT continu op zoek naar gemotiveerde medewerkers. We zoeken binnen de diverse ICT domeinen naar mensen die mee het verschil willen maken om Belfius Insurance zo blijvend op de kaart te plaatsen.

Binnen Belfius worden diverse tools gebruikt ter ondersteuning van “data analytics”. Verschillende van deze tools zijn SAS modules die door het “IT SAS Competence center” ondersteund worden.  Het “IT SAS Competence center” staat in voor de dagdagelijkse ondersteuning van het SAS platform, alsook participeert het team in SAS gerelateerde projecten.  We zijn op zoek naar een extra SAS administrator die ons helpt bij het ondersteunen van het SAS platform, dat meer en meer gebruikt wordt.

Het “IT SAS Competence center” team verzorgt de opzet en het onderhoud van alle SAS applicaties. Het team zorgt voor de requirements richting de “infra provider” alsook de opvolging hiervan. Daarnaast wordt er support geleverd aan de IT developers als ook de Business users (die de SAS tools gebruiken).

De ideale kandidaat zal het IT SAS team van 3 personen vervoegen en de ondersteuning verzekeren van alle dagelijkse ontwikkeling en de uitrol ervan op de applicatieplatformen:

 • het monitoren en opvolgen van de “SAS applicaties” is noodzakelijk, in het bijzonder met betrekking tot SAS eBI (Enterprise Guide, SAS Stored Processes, Web Reports), SAS DI Studio, SAS Management Console en SAS Visual Analytics.  Verder horen ook het beheren van user management, het monitoren van security monitoren, en het uitvoeren van maintenance opdrachten tot het basis takenpakket.  De kandidaat zal ondersteuning (first-line support) dienen te geven in het geval van problemen of bij het uitvallen van de SAS applicaties;
 • installatie en beheer van nieuwe technologieën zoals SAS Viya (Python), enz. ;
 • het beheren van een SAS knowledge center. Dit houdt in dat belangrijke acties (installaties, configuraties, enz.) alsook vragen van eindgebruikers gedocumenteerd worden;
 • uitvoeren van promotes van SAS componenten vanuit lagere (ontwikkeling) omgevingen naar testomgevingen en zo verder naar de productie-omgeving, volgens een op voorhand vastgelegd proces, en met in acht name van security en compliance regels.

Profiel

We zoeken collega’s met een Masters Degree, zoals burgerlijk ingenieur, wetenschappen, industrieel ingenieur, handelsingenieur, computerwetenschappen, of soortgelijke.

Je komt terecht in onze IT afdeling, en hebt dus ook een ruime kennis van – en/of interesse in IT. Je toont een blijk van expertise in het ontwerpen en implementeren van de systemen voor bedrijfsoplossingen.

Voor deze job heb je minimaal 3 jaar ervaring als administrator.  Je hebt interesse om je te verdiepen in de diverse SAS producten.

Je beschikt over een basiskennis Linux, m.a.w. je kan zonder problemen een Shell script schrijven en je kent de voornaamste “commando’s”.

Ook heb je basis kennis van release en test management.

Pluspunten zijn:

 • kennis van SAS producten;
 • kennis van “Job Controle Language” (we hebben een centrale scheduler die aangestuurd wordt vanuit mainframe);
 • kennis Java en/of Perl.

Je denkt in termen van toegevoegde waarde voor de klant en communiceert (schriftelijk, mondeling, presentatie) vlot naar zowel een technisch als een niet-technisch publiek.

Je bent een teamplayer die op resultaat focust en robuuste oplossingen bouwt die passen binnen onze “SAS “Data warehouse Landschap”.  Deze visie draag je mee uit doorheen het bedrijf en je projecten.  Je gaat met de “klant” inhoudelijk diep genoeg om problemen te vatten en kan ze vertalen naar boven toe.  Je handelt proactief waardoor je mogelijke issues weet te vermijden.

Je ben stress bestendig en kan makkelijk van taak “switchen” indien nodig, wetende dat ons de top prioriteit is om de systemen “up and running” te houden.

Je bent positief, creatief, een uitdager, proactief en leergierig en flexibel.

Moedertaal: Nederlands of Frans met een zeer goede kennis van het Engels.

Aanbod

 • een interessante baan met een gevarieerd takenpakket;
 • een flexibele werkomgeving;
 • een aantrekkelijk salarispakket;
 • aandacht voor een goede balans tussen privé en werk.

Bij Belfius willen we Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving. Jij kan samen met ons mee het verschil maken.

We hechten belang aan een gezond evenwicht tussen werk en privé en geven je dan ook de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te vullen en regelmatig van thuis uit te werken. De andere dagen werk je in een satellietkantoor of in onze hoofdzetel in het centrum van Brussel, gemakkelijk bereikbaar met de trein en elke andere vorm van openbaar vervoer.

Begin in onze hoofdzetel de dag met een trainingssessie in de fitnessruimte van de Belfius Workout, gebruik 's middags een gezonde lunch in ons bedrijfsrestaurant of in The Village, waar je - bij een koffie of een kleine snack - contacten met collega’s kan leggen in open ontmoetingsruimten.
Neem je loopbaan in eigen handen en krijg zo de kans jezelf te ontwikkelen met behulp van onze Belfius Academy. Als werkgever investeren we in leiderschapsontwikkeling en dragen we diversiteit en gelijke kansen hoog in het vaandel.

We bieden jou bovendien een aantrekkelijk salarispakket aan dat je deels naar eigen behoeften kan samenstellen, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement voor het openbaar vervoer, korting op bank- en verzekeringsproducten, enz.