Security Architect - Port of Antwerp

Antwerpen
2019-05-27
2019-10-20

 

Je loopbaan bij het Havenbedrijf

In de Antwerpse haven gaan cargobehandeling, industrie en logistiek hand in hand. Antwerpen huisvest bovendien de grootste chemische cluster in Europa. De meest vooruitstrevende experten komen er samen voor de veilige opslag, behandeling en distributie van oliën, chemische producten en gassen. Het Havenbedrijf Antwerpen speelt een belangrijke ondersteunende rol in die activiteiten. 

Verder beheert het Havenbedrijf de infrastructuur en gronden van de Antwerpse haven, leidt het schepen door veilige waters en zorgt het wereldwijd voor naamsbekendheid.
 

security architect (amaris)

 

Jouw uitdaging 

In deze rol word je tewerkgesteld bij Amaris, een dochteronderneming van het Havenbedrijf Antwerpen. Amaris legt zich toe op de ontwikkeling en de realisatie van de haven van Antwerpen tot een Smart Port. Ook het beheer van het computerpark valt onder Amaris. Verder ondersteunt het medewerkers van het Havenbedrijf bij IT-gerelateerde problemen en projecten.Amaris levert performante, innovatieve en duurzame oplossingen. Voor elk project verdiept het zich in het specifieke business domein om met aangepaste technologie de informatie- en communicatiebehoeften van de betrokkenen te kunnen lenigen.
 

Je ontwerpt, implementeert en onderhoudt IT security oplossingen voor het Havenbedrijf en je helpt bij het integreren van security in allerlei projecten binnen de organisatie.
Je kan nauwgezet en planmatig werken, met oog voor timing en budget, en je bent ook in staat om externe partijen aan te sturen. Je bent een expert in je vak en collega's stappen op jou af voor deskundig advies. Je bent in staat om creatieve oplossingen te vinden voor moeilijke technische vraagstukken.
Wanneer er zich een security-gerelateerd incident voordoet, neem jij het voortouw en coördineer je de acties van andere technische teams. Nadien stel je een post-incident rapport op met wat er juist gebeurd is en wat er dient gedaan te worden zodat dit nooit meer kan voorvallen.
Je bent eveneens een digitale detective die proactief onderzoek doet naar sporen van anomalieën.


In je rol van security architect:

 • Ontwerp, implementeer en onderhoud je robuuste security oplossingen
 • Evalueer je nieuwe technologieën en processen die een meerwaarde zouden kunnen betekenen voor het Havenbedrijf
 • Ben je in staat om projecten van A tot Z te begeleiden, waaronder inschatten van benodigde middelen, afstemmen met stakeholders, identificeren en mitigeren van mogelijke valkuilen, etc
 • Werk je zeer nauwgezet en doe je doorgedreven testen op de ontwikkelde security structuren zodat je zeker bent dat ze correct functioneren
 • Schrijf je mee aan RFP's en ben je in staat om functionele security eisen voor ICT-oplossingen op een duidelijke manier te formuleren
 • Verleen je deskundig advies aan collega's en mogelijks externe stakeholders
 • Bekijk je op regelmatige basis logs van systemen en doe je onderzoek naar anomalieën
 • Neem je het voortouw bij security-gerelateerde incidenten en coördineer je de acties van de verschillende technische teams
 • Stel je een helder post-incident rapport op met aanbevelingen om dit in de toekomst te vermijden

 

Jouw profiel 

 • Je behaalde een bachelor of master diploma in een IT of een ingenieursrichting of je beschikt over de nodige competenties door ervaring
 • Je hebt minimum 5 jaar relevante ervaring
 • Je beschikt over een zeer goede kennis van security technologieën zoals firewalls, network access control platformen, endpoint protection, vulnerability management oplossingen, etc
 • Je weet hoe je concepten zoals data classification en data leak/loss prevention in de praktijk kan omzetten
 • Je bent bekend met netwerk en web gerelateerde protocollen zoals IP, TCP/UDP, IPSEC, HTTPS, OSPF, etc
 • Je kan je uit de slag trekken in Windows en Linux omgevingen, en je hebt basiskennis van databases (MySQL / MSSQL)
 • Ervaring met threat hunting, pentesting, of red teaming exercises is een pluspunt
 • Ervaring met DevSecOps of secure coding is een pluspunt
 • Je denkt out-of-the box, beschikt over sterke analytische vaardigheden, en je weet overkoepelend te denken
 • Je bent een teamplayer en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent geprikkeld om continu bij te leren en je toont je open voor feedback
 • Passie, verbinden, durven, eenvoud en vertrouwen zijn waarden waarmee je je kan identificeren

 

Ons aanbod 

Wij bieden een contract van onbepaalde duur en een competitief salaris dat wordt aangevuld met een motiverend pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, eindejaarspremie, woon-werkvergoeding). Je kan kiezen voor een mobiele werkplek, die je dankzij de juiste ergonomische accessoires toelaat om overal comfortabel en efficiënt te werken. Ook een smartphone ontbreekt hier niet. 

Bij Amaris ervaar je een hoogtechnologische en dynamische werkomgeving met interessante opleidingsmogelijkheden, flexibele werktijden en ruimte voor plaats- en tijdsonafhankelijk werken.

 

Interesse 

Stuur je kandidatuur in via de jobsite en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Uiterste sollicitatiedatum 06/06/19.

https://www.portofantwerp.com/nl/jobs/poa-job/1021

Het Havenbedrijf Antwerpen gelooft in de passie en het talent van haar medewerkers en streeft daarbij naar gelijke kansen. Met respect voor diversiteit en een goed evenwicht tussen mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en culturele achtergrond.