HR Manager België - EURO SHOE GROUP - Shoe Discount

3580 BERINGEN
2018-10-05
2019-10-21

Euro Shoe Group is als moderetailer een belangrijke speler op de Benelux markt. Bij het grote publiek zijn we beter bekend onder de ketennamen Avance, Shoe Discount en Bristol. Sinds kort krijgt het budgetvriendelijke Bristol in België ook steeds meer vaste voet aan de grond met de gefaseerde ombouw van onze 175 Shoe Discount filialen. Onze winkels staan garant voor onvervalste winkelfun voor de hele familie met een knipoog: je wandelt gegarandeerd naar buiten met een big smile én een zak vol met betaalbare schoenen, toffe kleding, knappe lederwaren en leuke accessoires. Als het op klantvriendelijke service aankomt, houden we ons muiltje niet! (Heb je hem?) Wij zijn trots op onze hippe collecties schoenen, kleding en accessoires, die wij verkopen in onze verkooppunten in de Benelux.

Sinds enkele maanden hertekenen we onze organisatie naar een plek waar samenwerken, zelfleiderschap, vertrouwen, gelijkwaardigheid en leerbereidheid tellen!

Onze huidige HR Manager Benelux zal onze medewerkers hiermee vertrouwd maken en mee de structuren en het personeelsbeleid hierop af te stemmen. Om dit te doen zal het HR-team versterkt worden met een

HR Manager België (m/v)

 

Jouw Functie: de organisator en juridische ‘weet-al’ van onze HR afdeling

 • Als operationele leider steun je het team in de ‘traditionele’ HR-taken (hard en soft, met accent op arbeidswetgeving).
 • Studies en projecten rond het invoeren van andere arbeidsvoorwaarden liggen in jouw handen. Dit zowel voor medewerkers op de payroll als voor de zelfstandige geranten in onze winkels.  Arbeidswetgeving vertaal je in bedrijfseigen policies en toepassingen en je bereidt cao’s voor.
 • Je zorgt ervoor dat bestaande processen (payroll, onboarding, evolutiegesprekken enz.) vlot verlopen en naar eenvoud herleid worden. Daarnaast implementeer je processen zodat de vernieuwingen snel ‘in place’ zijn en we de resultaten ervan zien.
 • Het advies dat je dat binnen het team, aan de leidinggevenden en de medewerkers verleent, is goed door je onderzocht en je brengt deze eenduidig en to-the-point. De rapportages van je afdeling zijn helder en accuraat zodat we erop kunnen sturen.
 • Je zet het overleg binnen de overlegorganen en met de syndicale delegatie en de goede afstemming voort en onderzoekt en beantwoordt de vragen die er aan bod komen.
 • Jij en jouw team hebben een nauwe samenwerking met de HR Manager Benelux en jij met de HR Manager Nederland.

Jouw Profiel

 • Je hebt een minimum een professionele of academische bachelor en meerdere jaren ervaring in een generalistische HR-functie. Een juridische achtergrond is een stevige plus omdat de veranderingen in de organisatie vaak een aanpassing van de arbeidsvoorwaarden vragen. Kennis van de Nederlandse of Luxemburgse arbeidswetgeving is welkom.
 • Je kennis van de sociale wetgeving is up-to-date, breed en diep. Om de back-up te kunnen zijn voor de medewerkers die instaan voor de zelfstandige geranten, verdiep je je tevens in handelswetgeving.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van  HR-systemen (we werken met eBlox en Emprova) en MS Office (zeker Excel) heb je gemaakt tot tools die de efficiëntie van jezelf en van je afdeling verhoogt.
 • We vinden het nodig dat je beide landstalen beheerst (mondeling en schriftelijk) om met onze Franstalige collega’s en geranten te spreken.
 • Je staat positief in het leven, ziet mogelijkheden en bent super oplossingsgericht. Je neemt initiatief, enthousiasmeert, bent toegankelijk en communiceert vlot.
 • Je bent hands-on, werkt nauwkeurig, grondig, discreet en bent een doorzetter die zo het belangrijke vertrouwen van een HR-medewerker uitstraalt.
 • Je vindt het leuk dat er nieuwe HR-processen worden ontwikkeld samen met jou en jouw team en vindt het fijn om jouw team aan andere projecten in de afdeling of in het bedrijf te laten werken.

Ons aanbod

 • Je krijgt een boeiende en afwisselende job in een aangename werksfeer met gemotiveerde collega’s en heel wat uitdagende en vernieuwende projecten.
 • Je komt terecht in een oprecht, plichtsbewust en tof samenhangend team dat het voor elkaar opneemt en passie heeft voor HR en regelmatig een teametentje plant.
 • Werken in de modebranche. We zijn gelegen in het rustige, filevrije Beringen, een groene omgeving langs het kanaal.
 • Een marktconform samengesteld salarispakket, met een bedrijfswagen.